Garantie en retourneren

Retourneren

Niet tevreden over je bestelling of een deel daarvan? Geef dit dan binnen 14 dagen aan ons door. Daarna heb je nogmaals 14 dagen de tijd de bestelling of een gedeelte daarvan aan ons te retouneren. 

Hoe werkt het aanmelden van een retour? 
Je stuurt ons een mail dat je de bestelling of een gedeelte daarvan wil retouneren, wij sturen je vervolgens het herroeping/retourformulier toe. Als je deze invult en aan ons retouneert zorgen wij er samen voor dat je de artikelen kunt retourneren. Op deze manier kunnen wij je beter ondersteunen tijdens het retouneren.  Let op: oorbellen en gepersonaliseerde (bijv. gegraveerde) items worden niet teruggenomen ivm hygiene. Horloges kunnen worden teruggenomen, mits in orginele verpakking (incl. beschermplastic, batterijstopper). Let op:  te ontvangen retourbedrag is excl. verzendkosten. Dit staat tevens in de algemene voorwaarden die je kunt lezen vooraafgaand aan je bestelling.

Is je betelling compleet en onbeschadigd ontvangen? Dan krijg je het bedrag incl. de verzendkosten binnen 14 dagen retour gestort op de rekening waarmee je hebt betaald  (excl de verzendkosten van de retourneerkosten en excl. de verzendkosten van je 1e bestelling).

Het retouradres is: 
Hupje.com BV

Banstraat 5

5506 LA 

Veldhoven

 

De artikelen dienen in de originele verpakking, ongedragen en onbeschadigd retour gestuurd te worden. De kosten van retourzenden zijn voor eigen rekening. Hupje.com is niet aanprakelijk voor retourzendingen die kwijt raken. Ongefrankeerde of onvoldoende gefrankeerde enveloppen worden door Hupje.com niet aangenomen, ongeacht de reden van het retour sturen. Indien je een verkeerde bestelling hebt ontvangen of als er iets ontbreekt, zorgt Hupje.com voor het verzenden van de juiste producten. De gemaakte verzendkosten worden in dat geval vergoed. Badkleding en oorbelletjes worden niet geruild of retour genomen ivm hygiene. Schoenen worden retour genomen, maar niet geruild.

 

Garantie

Hupje.com hanteert de juweliers gebruikelijke voorwaarden voor garantie.

1. Breuk sieraden
Hupje.com geeft garantie op breuk, wanneer dit binnen 1 maand na aankoop gebeurt. Mocht een item tussen 1 en 3 maanden breken, dan bieden we je tegen kostprijs (50% korting) een nieuw sieraad aan.

- binnen 1 maand na aankoop: complete garantie 
Mocht er een fout zijn in de materialen, dan treed dit altijd op na een korte draagtijd. Daarom hanteert Hupje.com 1 maand garantie op breuk. Breekt je sieraad binnen deze termijn? Stuur ons dan een mail: info@hupje.com (samen met ordernummer + foto), dan ontvang je kosteloos een nieuw sieraad.

- 1 maand t/m 3 maanden na aankoop: gedeeltelijke garantie
Gaat je sieraad tussen 1 en 3 maanden kapot? Dan kun je tegen kostprijs een vervangend product ontvangen (50% korting). De oorzaak van de breuk is dan namelijk geen fabrieksfout, maar is ontstaan door onjuist gebruik of slijtage (door bijv. spelen, ergens achter blijven haken). Stuur een mail naar info@hupje.com (samen met ordernummer + foto) dan lossen we het op!

- na 3 maanden
Gaat je sieraad 3 maanden na aankoop stuk? Dan heb je helaas geen recht op garantie of vervanging. 

2. Breuk andere items dan sieraden (bijv. tijdelijke trend artikelen)
Hupje.com geeft garantie op breuk, wanneer dit binnen 1 maand na aankoop gebeurt. Mocht een item tussen 1 en 3 maanden breken, dan bieden we je tegen kostprijs (50% korting) een nieuw (vergelijkbaar) item aan.

- binnen 1 maand na aankoop: complete garantie 
Mocht er een fout zijn in de materialen, dan treed dit altijd op na een korte gebruikperiode. Daarom hanteert Hupje.com 1 maand garantie op breuk. Gaat je item binnen deze termijn kapot? Stuur ons dan een mail: info@hupje.com (samen met ordernummer + foto), dan ontvang je kosteloos een nieuw item.

- 1 maand t/m 3 maanden na aankoop: gedeeltelijke garantie
Gaat je item tussen 1 en 3 maanden kapot? Dan kun je tegen kostprijs een vervangend item ontvangen (50% korting). De oorzaak van de breuk is dan namelijk geen fabrieksfout, maar is ontstaan door onjuist gebruik of slijtage (door bijv. spelen, ergens achter blijven haken, breken van een onderdeel doordat het gevallen is). Stuur een mail naar info@hupje.com (samen met ordernummer + foto) dan lossen we het op!

- na 3 maanden
Gaat je item 3 maanden na aankoop stuk? Dan heb je helaas geen recht op garantie of vervanging. 

 

Klachten
We raden je aan om klachten eerst bij ons kenbaar te maken door te mailen naar info@hupje.com. Leidt dit niet tot een oplossing, dan is het mogelijk om je geschil aan te melden voor bemiddeling via Stichting WebwinkelKeur. Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR platform van de Europese Commissie. Dit ODR platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr . Wanneer je klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het je vrij om je klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.